2017 szeptember 25 hétfő

A Starbucks finanszírozza az alkalmazottak tanulmányait

A Starbucks elnök-vezérigazgatója, Howard D. Shultz bejelentette, hogy elindítja a Starbucks College Achievement programot, amely Starbucks alkalmazottaknak nyújt anyagi támogatást tanulmányaik befejezésében.


Az utóbbi néhány évben láttuk darabjaira törni az Amerikai Álmot. Kétség sem fér hozzá, az egyenlőtlenség az országban olyan helyzetet teremtett, amelyben rengeteg amerikai marad hátra. A kérdés mindannyiunk számára az, hogy bele kell-e törődnünk ebbe, vagy meg kéne próbálnunk tenni ellene valamit?” – mondja Howard D. Shultz, a Starbucks elnök-vezérigazgatója a program népszerűsítését szolgáló videóban.

A Starbucks az Arizona State University-vel együttműködésben rendhagyó kezdeményezést indított, amelynek lényege, hogy segítsen azokon a Starbucks alkalmazottakon, akik pénzügyi korlátaik miatt nem tudták befejezni, esetleg elkezdeni sem felsőfokú tanulmányaikat, derül ki a Starbucks közleményéből. A különleges és nagy port felkavaró CSR kezdeményezés Starbucks College Achievement Plan, azaz CAP néven fut.

Nemcsak Amerikában, de más országokban is rengetegen küzdenek azért, hogy bejussanak a felsőoktatásba, Amerika azonban különösen híres (vagy hírhedt) arról, milyen anyagi vonzattal jár, mire egy hallgató egy főiskolát vagy egyetemet elvégez.  Akiket anyagilag nem tudnak támogatni, azoknak általában nincs más választásuk, minthogy munkát találjanak, vagy a szerencsésebbek hallgatói státuszuk mellett munkát vállaljanak.  Ugyanakkor még ez utóbbi esetben is gyakori tapasztalat, hogy a munka tanulmányaik rovására megy, vagy odáig vezet, hogy végül kimaradnak a felsőoktatásból.

A Starbucks, aki amúgy is ismert és elismert aktív CSR tevékenységéről, foglalkozva ezzel a rendkívül aktuális problémával - alkalmazottjainak 70%-a tanuló, vagy tanuló szeretne lenni -, új megoldással állt elő az Arizona State University-vel karöltve . Közös programjuknak köszönhetően a gólyák és másodévesek  részleges anyagi támogatást kaphatnak, a harmad- és negyedéveseknek pedig a teljes tandíj visszatérítését ígérik. Ami különlegesen érdekes az egészben, és a külföldi sajtóban is sokat foglalkoztak vele, hogy a támogatásban részesülő hallgatóknak nem kötelességük tanulmányaik elvégzése után a Starbucks-nál elhelyezkedni, diplomájukkal azt kezdhetnek, amit csak szeretnének. A vállalat mindezért cserébe csak annyit kér, hogy a diploma megszerzéséig továbbra is átlagosan 20 órát dolgozzanak hetente.

Az első támogatásban részesülő alkalmazott a 22 éves Allison Hills.

A cikk és a képek forrása: starbucks.com


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!