2017 szeptember 25 hétfő

Focival a cukorbetegség ellen

A házigazda és egyben címvédő magyar csapat mellett összesen 15 ország csapatának cukorbeteg játékosai hívják fel a figyelmet a betegség rohamos terjedésére a Balatonfüreden rendezendő Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokságon. Az egészséges életmódot és a sportot népszerűsítő szeptember eleji kontinensviadal teljes körű megszervezését, és a magyar csapat felkészülését a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi vállalta magára.

A csapat és Szász Kitti freestyle foci világbajnok

A Nemzetközi Diabetes Szövetség adatai szerint Magyarországon megközelítőleg 1 millió, Európában pedig 56 millió ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben. A diabetes folyamatos terjedése miatt a folyamatos edukáció és az egészséges életmódra való nevelés világszerte kulcsfontosságú feladat. A cukorbetegség elleni küzdelem két élharcosa a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi most az egyik legnépszerűbb sportágat hívta segítségül ehhez. A szeptember 1-5. között zajló DiaEuro nemzetközi cukorbeteg futsal-torna arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy aktív sportolással, időben elkezdett, hatásos kezeléssel és rendszeres vércukorméréssel a cukorbetegek teljes értékű életet élhetnek.

Hazánk annak köszönhetően nyerte el a sportesemény rendezési jogát, hogy az elmúlt évben Horvátországban rendezett tornán a magyar válogatott aranyérmet szerzett, így idén szeptemberben házigazdaként, hazai közönség előtt védheti meg Európa-bajnoki címét. A cukorbetegségben szintén érintett Hevesi Tamás szakmai irányításával zajló felkészülést már a tavalyi bajnokság előtt is támogatta a két vállalat. A magyar sikernek köszönhetően azonban idén már jóval nagyobb anyagi és energia-befektetést igényel a sportesemény megszervezése, hiszen a 15 országból több mint 200 résztvevő érkezik a Balaton-parti városba.

„Bízunk benne, hogy a döntőben a magyar válogatott sikeréért szurkolhatunk majd. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az eredménytől függetlenül minden résztvevő nyer, hiszen amellett, hogy a verseny az indulók pozitív életszemléletét, sportszeretetét erősíti, maradandó közösségi élményt is nyújt egyben. Ezért is igyekszünk támogatni minden olyan hazai aktivitást, ami a cukorbetegekkel, vagy magával a cukorbetegséggel kapcsolatos és közösségteremtő erejű”– mondta el Zettwitz Sándor, a csapatot támogató 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója. A 100 százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozás több mint 25 éve fejleszti, gyártja és forgalmazza a kiváló minőségű Dcont® vércukormérő készülékeket a cukorbetegek számára Magyarországon és világszerte.

„A Sanofi gyógyszervállalat, elkötelezett a cukorbetegek életminőségének javítása mellett" - mondta Pierre Faury, a Sanofi vezérigazgatója. Hozzátette: „az egyik legnagyobb inzulingyártóként hisszük, hogy megfelelő kezeléssel, helyes táplálkozással és testmozgással a cukorbetegek is teljes értékű életet élhetnek. Nagy örömünkre szolgál, hogy részesei lehettünk a magyar válogatott tavalyi, óriási sikerének, valamint az idei magyarországi Európa-bajnokság megszervezésében is aktív szerepet vállalunk, hiszen a DiaEuro kiváló példája annak, hogy a cukorbetegek valóban aktív, sikeres tagjai maradhatnak közösségüknek."


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!