2017 szeptember 25 hétfő

Tízezer fa a környezettudatos közlekedés jegyében

Az Euro 6-os motorokkal felszerelt DAF-kamionok által megtett minden 1000 kilométer után ültetett egy tölgyfát a DAF Magyarország a „Vezess a holnapért” program keretében. A kezdeményezés részeként a gépkocsivezetők szakszerű, környezetkímélő járműhasználatát is díjazták „A hónap sofőrje” verseny meghirdetésével, amelynek során a WebEye Magyarország telematikai fejlesztése szolgált az értékelés alapjául.

A levegő minőségének javítása érdekében indította el 2014 májusában a DAF Magyarország „Vezess a holnapért” programját, amelynek során minden Magyarországon újonnan vásárolt Euro 6-os DAF modell által megtett 1000 kilométer után egy kocsánytalan tölgyet ültettek el. A kezdeményezés záróakkordja november 27-én volt, amikor ünnepélyes keretek között a partnerekkel közösen megtörtént a fák telepítése a Galgamácsai erdőbe. A legújabb, Euro 6-os motorokkal rendelkező DAF-kamionok használata így a levegőbe jutó károsanyag-kibocsátás csökkentése mellett a hazai erdőterületek növekedéséhez is hozzájárult.

A kamionok Euro 6-os normának megfelelő motorjai a köztudatban elterjedt nézettel ellentétben nem a szén-dioxid, hanem a korom és a nitrogén-oxid kibocsátásának értékét csökkentik. A szén-dioxid-kibocsátás mérséklése továbbra is egyféleképpen, az üzemanyag-fogyasztás csökkentésével érhető el, s ez leginkább a megfelelő vezetési technika elsajátításával valósítható meg” – mondta el Kiss Attila, a DAF Magyarország kereskedelmi vezetője.

A zöld szempontok érvényesítéséhez tehát a legkorszerűbb motorokkal felszerelt kamionok mellett elengedhetetlen a gépkocsivezetők tudatos és felelős járműhasználata is. A DAF ezért a telematikai megoldások szakértője, a WebEye Magyarország bevonásával meghirdette „A hónap sofőrje” versenyt.  Az együttműködés keretében 50 darab Euro 6-os DAF járművet szereltek fel WebEye fedélzeti egységekkel, amelyek a járművezetési szokások nyomon követését tették lehetővé. Az eszköz segítségével begyűjtött adatok alapján havi rendszerességgel díjazták az adott időszakban legjobban teljesítő járművezető teljesítményét.

Örömmel csatlakoztunk a DAF kezdeményezéséhez, mivel hiszünk abban, hogy a telematikai fejlesztések hozzájárulnak a környezet védelméhez. Számításaink szerint ezek segítségével akár 15%-kal csökkenthető a szállítmányozásból fakadó károsanyag-kibocsátás. A legújabb telematikai megoldások már a gépkocsivezetők járműhasználati szokásairól is visszajelzést adnak, ami nagymértékben hozzájárul vezetési képességeik javításához, s ezzel együtt a légszennyezettség csökkentéséhez” – hangsúlyozta a „Vezess a holnapért” program kapcsán Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország ügyvezetője.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!