2017 szeptember 25 hétfő

Nagy értékű tárgyi adománnyal támogatta a törökbálinti Tábitha-házat az Immochan

Negyedmillió forint értékű konyhabútorral és -gépekkel támogatta az Immochan Magyarország Kft. a törökbálinti Tábhita gyermekhospice-ház működését. A cég az eszközöket a tavaly indított „Ajándékozz örömöt” adománygyűjtő akció részeként ajánlotta fel. A kampány keretében az Auchan Korzó vásárlói több ezer tárgyi ajándékot adományoztak főként gyermekeket, leányanyákat és fogyatékkal élőket támogató szervezetek számára. A cég rendszeresen támogat társadalmi célokat szolgáló intézményeket: a mostani felajánlás mellett az elmúlt egy évben például a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának és a Faddi Gyermekotthonnak nyújtott támogatást. A karácsonyi időszakban pedig egy kutatást is publikált a magyarok jótékonysági szokásokról, amelyből kiderült: nagyon komoly motivációt jelent a lakosságnak egy szervezett adománygyűjtés.[1]

(A fotón balról jobbra: Salomváry-Paganya Dóra,  fenntartható fejlődés manager, Immochan Magyarország Kft.; Dr. Benyó Gábor főorvos, Tábitha-ház; Duszkó Dóra, marketing manager, Immochan Magyarország Kft.; Králik Istvánné, vezető nővér, Tábitha-ház)

A törökbálinti Tábitha-házban folytatta „Ajándékozz örömöt” kampányát az Immochan Magyarország Kft. Mintegy kétszázötvenezer forint értékben ajándékozott konyhabútort és konyhagépeket az intézménynek, amely teljes körű ellátást biztosító otthont nyújt a gyógyíthatatlan gyerekeknek és családjaiknak. Az Immochan mindig is kiemelt figyelmet fordított a fontos társadalmi célok támogatására. A Robert Burns Alapítvánnyal együttműködésben a tavalyi évben a Semmelweis Egyetem Tűzoltó Utcai II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát, és a Faddi Gyermekotthont is segítette pénzbeli adománnyal illetve sporteszközökkel.

Az Immochan tavaly év végén kutatást is készített, hogy megismerje, mivel lehet az embereket motiválni a jótékonykodásban. E szerint a magyarok közel háromnegyede jótékonykodik karácsonykor, minden második ember pedig az év többi részében is igyekszik segíteni másokon. Legtöbben (60%) egy gyermekotthont támogatnának, ha volna jótékony célra fordítható egymillió forintjuk. 17%-uk fogyatékkal élőket támogató intézményeknek, 16%-uk állatmenhelynek, 5%-uk pedig hajléktalanszállónak nyújtana ebből segítséget. Pénzbeli adományt a válaszadók negyede adna, inkább étellel, ruhával, háztartási eszközökkel támogatnák a rászorulókat. A kutatásból kiderült az is, hogy a magyarokat leginkább szervezett, célzott adománygyűjtésekkel lehet adományozásra ösztönözni.

„Cégünk több alkalommal támogatott már gyermekotthonokat és iskolát is, de úgy látjuk, és a karácsonyi kampányunk tapasztalatai is azt mutatják: nagyon sok segítségre van még szüksége a sokszor forráshiánnyal küzdő intézményeknek. Ez a szűkebb környezetünkben, azaz Törökbálinton működő szervezetekre is igaz, ezért is döntöttunk úgy, hogy a Tábitha-háznak ajánljuk fel adományunkat. Bízunk benne, hogy ezzel is hozzá tudunk járulni az intézmény példamutató munkájához” – mondta el Salomváry-Paganya Dóra, az Immochan Magyarország Kft. fenntartható fejlődés managere.

A teljes körű ellátást biztosító Tábitha-házban a nappali ellátás mellett a családok felkészülhetnek a gyermek otthoni kezelésre, gondozására is. A sokszor kimerült, csüggedt szülőknek arra is lehetőségük van, hogy egy rövid időre a szakorvosok, szakápolók önkéntesek vegyék át tőlük a gyermek ápolását és felügyeletét. Az intézményben nyitott szívvel és teljes szakértelemmel fogadják a legnagyobb bajban levő családokat, akik valamennyi szolgáltatást ingyenesen tudják igénybe venni.

[1] A reprezentatív kutatás az Immochan Magyarország Kft. megbízásával készült 3500 fő részvételével.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!