2017 szeptember 25 hétfő

Újabb fenntarthatósági elismerés a Henkelnek

Nyolcadik alkalommal ismerték el a Henkel fenntarthatósági törekvéseit RobecoSAM Gold Class díjjal, és a konszern ismét szerepel a világ legfenntarthatóbb vállalatai között. Az elismerések megerősítik a Henkel folyamatos elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt, amelynek részét képezik az olyan, dolgozókat aktívan bevonó, társadalmi felelősségvállalási programok is, mint a Fenntarthatóság Nagykövetei. Ennek keretében a Henkel önkéntes munkatársai Magyarországon eddig 44 alkalommal tartottak fenntarthatósági oktatást, amelyeken 1327 gyerek vett részt.

Gold Class díjjal jutalmazták a Henkel fenntarthatósági tevékenységét a 2015-ös Fenntarthatósági Évkönyvben, amely a világ legfenntarthatóbb vállalatait ismerteti minden iparágban a RobecoSAM Vállalati Fenntarthatósági Értékelése alapján. Az értékelésben való részvételre a világ több mint háromezer legnagyobb vállalatát kérik fel minden évben, a Fenntarthatósági Évkönyvet pedig 2004 óta jelenteti meg a fenntartható befektetések specialistájának számító szervezet.

Emellett a Henkel ismét szerepel a Global 100 Index of Corporate Knights, torontói székhelyű média és befektetési tanácsadó cég listáján, amelyre a saját iparágukban, fenntarthatóság szempontjából legjobban teljesítő vállalatok kerülnek fel. A vállalatokat 4609, két milliárd dollárnál nagyobb kapitalizációjú cég közül választják ki.

Ezek a díjak is igazolják a Henkel folyamatos erőfeszítéseit, hogy többet érjen el kevesebből, hiszen ez a vállalat fenntarthatósági stratégiájának központi eleme. 2030-ra a Henkel célja, hogy működésének, termékeinek és szolgáltatásainak ökológiai lábnyomához képest megháromszorozza az előállított értéket.

Fenntarthatósági oktatások gyerekeknek

A Henkel fenntarthatósági stratégiájának szerves részét képezi a társadalom iránti elkötelezettség is. A vállalat egyik legjelentősebb globális kezdeményezése, a 2013-ban útjára indított Fenntarthatóság Nagykövetei program. Ennek keretében a vállalat önkéntes munkatársai általános iskolákba látogatnak el, és ismertetik meg a diákokkal a környezettudatos gondolkodás fontosságát.

A vállalat önkéntes - nagykövet - munkatársai fővárosi és vidéki iskolákban interaktív tanórákon mutatják be a diákoknak, hogyan takarékoskodhatnak a vízzel és az energiával a mindennapokban. Eddig munkatársaink 44 alkalommal tartottak tanórát 31 magyarországi iskolában, amelyeken több mint 1300 gyermek vett részt.

A Henkel Fenntarthatóság Nagykövetei programja elnyerte 2014-ben az Önkéntes Központ Alapítvány „Az év vállalati önkéntes programja” díját.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!