2017 szeptember 25 hétfő

Ismét pályázhatnak a civilek a Budapest Bank Békéscsabáért Programra

Immár negyedszer kerül meghirdetésre a Budapest Bank Békéscsabáért Program, amelynek célja, hogy a Békéscsaba és közvetlen környezetének fejlődéséért tevékenykedő nonprofit szervezeteket támogassa. A 2015. tavaszi fordulóban a civilek az idegenforgalom fejlesztését és a hagyományőrzés előmozdítását, valamint a nők munkaerő-piaci esélyegyenlőségét szolgáló kezdeményezésekkel pályázhatnak.

(A 2014. évi program győztesei)

A 2013-ban indult Budapest Bank Békéscsabáért Program eddigi három pályázati ciklusára 132 pályázat érkezett, amelyek közül 48 nyertes civil szervezet részesült 100 és 500 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatásban, eddig összesen 16 millió forint összegben. A program létrehozásával a Budapest Bank célja az volt, hogy minél több értékes helyi kezdeményezés megvalósításához járuljon hozzá.

Ahogy korábban, most is két fő témában folyamodhatnak támogatásért a civilek: idén tavasszal egyrészt a turizmus és a hagyományőrzés területén tevékenykedő szervezetek, másrészt a nők munkaerő-piaci esélyegyenlőségét előmozdító kezdeményezések jelentkezését várják. Az 5 millió forintos pályázati forrást ezúttal is a Budapest Bank és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosítja.

„A pályázható témák körét valamennyi ciklusban újragondoljuk annak érdekében, hogy minél több oldalról járulhassunk hozzá Békéscsaba civil programjaihoz. Ezért mindig igyekszünk egy nagyobb érdeklődésre számot tartó terület – ez esetben az idegenforgalom és a hagyományőrzés – mellett egy szűkebb, ám ugyanolyan fontos témát is meghatározni. Ez utóbbi idén tavasszal a nők munkaerő-piaci esélyegyenlősége, amelynek támogatása a Budapest Banknál hosszú évek óta kiemelt terület. Reméljük, hogy pályázati témaköreink pozitív fogadtatásra találtak, és ismét számos példaértékű helyi kezdeményezéshez járulhatunk hozzá” – mondta el Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője.

„Az előző fordulók során is azt láttuk, hogy a helyi civil szervezetek nem csak szép számban, de ötletes, színvonalas kezdeményezésekkel jelentkeztek felhívásainkra. Már a kulturális tematikán belül is megmutatták, hogy elhivatottan igyekeznek fenntartani városunk hagyományait és sokszínű örökségét. A magunk részéről továbbra is elkötelezetten támogatunk minden olyan elképzelést, amely a térség fellendítését és népszerűségének növelését szolgálja. A program keretében támogatható turizmus-fejlesztési és hagyományőrző kezdeményezések minden bizonnyal segítenek majd megőrizni értékeinket az utókor számára” - mondta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A „Budapest Bank Békéscsabáért Program” bírálóbizottságának tagjai:

  • Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, a bírálóbizottság társelnöke
  • Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője, a békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője, a bírálóbizottság társelnöke
  • Nánási János, a Békés Megyei Hírlap kiadóvezetője és főszerkesztője
  • Füzesy Tamás, az Erőforrás Alapítvány United Way ügyvezető igazgatója
  • Cs. Tóth Marianna, a Budapest Bank PR vezetője

A pályázati szabályok és feltételek, valamint a kapcsolódó dokumentumok a Budapest Bank honlapján érhetők el: http://www.budapestbank.hu/info/bekescsaba/.

A pályázatok benyújtásának határideje 2015. április 21. (kedd) éjfél.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!