2017 szeptember 24 vasárnap

Budapest első látásra, gyerekszemmel

Emlékszel még, milyennek láttad Budapestet gyerekként? Milyen hatalmas volt a Hősök tere, kísérteties a lánchídi oroszlán és végeláthatatlan a Duna-part? Hány vattacukros napot töltöttél a Vidámparkban, és hány zöld foltot szereztél a Városligeti-tó jegén? Talán meglepő, de egy friss felmérés szerint a magyarok egyharmada nem járt még a fővárosban, sok hátrányos helyzetben élő gyermeknek pedig később sem adatik meg ez a lehetőség. A fesztiválszervezés közben rájuk is gondoltak: június 18-án, csütörtökön, tíz berettyóújfalui gyermeket láttak vendégül a fővárosban. A vidéki gyermekotthon lakói valódi Budapest-élményt kaptak: az állatkerti sétát egy kiadós ebéd és egy többórás városnéző túra követte.

Olyan gyerekeknek szerették volna megmutatni Budapest szépségeit, akik még sosem jártak a fővárosban, és önerőből talán nem is sikerülne nekik. A berettyóújfalui gyermekotthon tíz lakója, június 18-án, egy egésznapos, teljes körű ellátást biztosító kiránduláson vehetett részt – a Vodafone 4G Budapest Essentials jóvoltából a délelőttöt az Állatkertben töltötték, ahol a tigrisek és a mérges kígyók mellett a vízilovak és a zsiráfok is lenyűgözték őket.

A kiadós ebédért a belvárosi Burger&Love étterem felelt, a klasszikus hamburgermenüvel pedig nem lehetett hibázni. Bár a sok sült krumpli miatt egy kicsit elnehezültek a gyerekek, csendespihenő helyett MOL Bubival folytatódott a nap – számolni sem tudtuk, hányszor tekerték körbe az Erzsébet téri medencét. Az Erzsébet téri ejtőzést pedig egy többórás - idegenvezetéssel egybekötött - városnézés követte: a várva várt Hop On Hop Off túra hatalmas élmény volt a gyerekek számára.

„Nagyon sokat gondolkoztunk a fesztivál társadalmi felelősségi vállalási projektjén, és arra jutottunk, hogy azzal segíthetünk igazán, amihez a legjobban értünk: felhőtlen perceket szerezni másoknak. A berettyóújfalui gyerekek olyan városélményt kaptak, amire – reményeink szerint - még sokáig emlékezni fognak, de fiatal vendégeink páratlan lényeglátása nekünk is nagyon sok kellemes pillanatot szerzett. Örülünk, hogy megismerhettük őket” – mondta Strényi Vera, a Vodafone 4G Budapest Essentials CSR programért felelős szervezője.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!