2017 augusztus 17 csütörtök

Játékokkal árasztották el a Kecskeméti Gyermekfalut a BGF-esek

Mintegy 600 játékot, könyvet és sporteszközt ajánlottak fel a Budapesti Gazdasági Főiskola egykori és jelenlegi hallgatói, oktatói és munkatársai a kecskeméti SOS Gyermekfalu kis lakói számára. A gyermekjáték-gyűjtést az intézmény májusban, a VIII. Nemzedékek Találkozója rendezvényhez kapcsolódóan hirdette meg, az adományokat pedig ma adta át a gyermekeknek Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora, valamint Dr. Dietz Ferenc kancellár. A BGF-esek a májusi Találkozón jótékonysági futóversenyen is részt vehettek, amelyen minden induló után 1000 forintot ajánlott fel a Főiskola vállalati partnere, az IOS Hungary. A népes versenyzőseregnek köszönhetően így 250 000 forinttal támogatja a Főiskola a Csodalámpa Alapítványt.

Jótékonysági gyermekjáték-gyűjtést és futóversenyt hirdetett a Budapesti Gazdasági Főiskola az idén VIII. alkalommal megrendezett Nemzedékek Találkozóján, amely a BGF-esek legnagyobb, évente megrendezésre kerülő találkozója. A Főiskola egykori és jelenlegi hallgatóinak, oktatóinak, munkatársainak köszönhetően az Intézmény mintegy 600 különböző játékot – köztük plüssállatokat, társas- és fejlesztőjátékokat, kisautókat, építő- és rajzeszközöket, labdákat, homokozó készleteket, vízi játékokat –, könyvet, sporteszközt valamint 3 doboz gyermekruhát adott át ma a Kecskeméti Gyermekfalu kis lakóinak.

Míg a BGF hallgatói elsősorban saját, vagy testvéreik már nem használt, de nagy becsben tartott játékait adományozták jótékony célra, az oktatók és munkatársak főként gyermekeik által felajánlott játékokat ajándékoztak.  A számtalan meglepetés között sok különösen érdekes, szórakoztató is akadt, mint például egy még mindig tökéletesen működő Donkey Kong kvarcjáték, amely a ’80-as évek kultikus játéka volt, vagy egy hercegnős, csillogó-villogó, hangot adó varázspálca, amely az adományozókat is azonnal elbűvölte.

Kiss Gergely, a Kecskeméti Gyermekfalu területi igazgatója az átadón elmondta, örömmel tölti el a BGF közösségének társadalmi felelősségvállalása. A játékok egy részét a hamarosan induló nyári táboraikba viszik magunkkal, a többit pedig a nevelőcsaládok között osztják szét a gyermekek életkorát figyelembe véve.

Dr. Dietz Ferenc, a BGF kancellárja az átadáson kiemelte: „A Budapesti Gazdasági Főiskola elkötelezett a jövő nemzedéke, azaz a gyermekek iránt. Kiemelt feladatunknak tartjuk a nemzedékek közötti kapcsolat ápolását, erősítését – a Nemzedékek Találkozója is erről szól.” Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora hozzátette, „A Budapesti Gazdasági Főiskolának, az ország meghatározó felsőoktatási intézményeként az a feladata, hogy – ha nem is gyerekeket, de – fiatalokat, fiatal felnőtteket tanítson, készítsen fel szép szakmai sikereket tartogató pályájukra. Tanárként tudom, hogy sikeres felnőtt, a gyerekkort boldogan, sok játékkal megélt gyermekekből válhat. Reméljük, hogy adományaink hozzájárulhatnak ezeknek a gyermekeknek a boldogságához.”

A BGF Nemzedékek Találkozóján idén első alkalommal került sor jótékonysági futóversenyre. A Főiskola együttműködő partnere az IOS Hungary vállalta, hogy minden résztvevő után 1000 Ft értékű adományt biztosít egy, a BGF által megnevezett jótékonysági szervezet számára. A versenyen végül 250-en indultak, így a BGF által választott, a veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt kereken 250 000 forinttal támogatja a BGF és az IOS Hungary. Az adományozás kapcsán a Csodalámpa Alapítvány képviseletében Felkai Márta elmondta: „Öröm látni, hogy felnő egy olyan nemzedék, melynek tagjai már fiatalon bekapcsolódnak a hátrányos helyzetben lévő és a beteg gyerekeket segítő jótékonysági tevékenységbe, s ezzel megtapasztalják az odafigyelés, a szolidaritás, a gondoskodás fontosságát, mely egy életre megváltoztathatja akár a rászorultak, akár a jótevők életét egyaránt.” Kovács Tamás, az IOS Hungary ügyvezető igazgatója a felajánlás kapcsán kiemelte: „A BGF együttműködő partnereként és a társadalmi felelősségvállalás fontosságát elismerő társaságként fontosnak láttuk, hogy a futóverseny alkalmával a beteg gyermekek és fiatalok problémájára is felhívjuk a figyelmet. Hisszük, hogy a szép számú résztvevő részben talán szociális érzékenysége miatt is döntött az indulás mellett és örömmel tölt el minket, hogy a felajánlással egy nemes célt tudtunk szolgálni.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!