2017 augusztus 17 csütörtök

Fenntartható LEGO alapanyagok

A LEGO Csoport ’LEGO Sustainable Materials Centre’ néven kutatóközpontot hoz létre, amelyhez a tervek szerint több mint 100 alkalmazottat vesznek majd fel - ez jelentős lépés a 2030-ra vállalt célkitűzés elérése felé, amely értelmében a jelenleg használt alapanyagok helyett fenntartható anyagokat keresnek és vezetnek be.

(Kép forrása: lego.com)

A LEGO Csoport jelentős, egymilliárd dán koronás beruházást jelentett be, amely a LEGO építőelemek gyártására szolgáló új, fenntartható nyersanyagok, illetve csomagolóanyagok kutatására, fejlesztésére és bevezetésére irányul.

Jørgen Vig Knudstorp, a LEGO Csoport elnök-vezérigazgatója szerint: „Ez egy nagyon fontos lépés a LEGO Csoport számára a fenntartható anyagokkal kapcsolatban vállalt, 2030-ig megvalósítandó célunk elérése felé. Már eddig is fontos lépéseket tettünk, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat és pozitív hatást gyakoroljunk a bolygóra a csomagolások méretének csökkentésével, az FSC által tanúsított csomagolás bevezetésével, valamint egy tengeri szélfarmba eszközölt beruházással. Mostantól pedig még nagyobb figyelmet fordítunk az alapanyagokra.

A beruházás eredményeképpen létrejön a LEGO Sustainable Materials Centre. A központ a LEGO Csoport dániai, Billundban található központjában kap helyet, és ide fog tartozni minden olyan jelenlegi funkció és alkalmazott, amely, illetve aki alternatív anyagok felkutatásán dolgozik. Továbbá a LEGO Csoport a tervek szerint további 100 szakembert vesz fel az anyagokkal kapcsolatos területen az elkövetkező évek során, hogy e komoly kihívást jelentő cél elérésén dolgozzon.

A LEGO Sustainable Materials Centre szervezetét 2015 és 2016 során alakítják ki, és a tervek szerint magában foglalja majd világszerte a releváns helyszíneken található csatolt funkciókat. A központ továbbá együttműködik majd a releváns külső érintettekkel és szakértőkkel, illetve partneri megállapodásokat alakít ki velük.

A LEGO Csoport tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen így kommentálta a bejelentést: „Küldetésünk, hogy ösztönözzük és fejlesszük a jövő építőit. Úgy véljük, hogy ehhez leginkább a gyermekek számára nyújtott kreatív játékélmény révén tudunk hozzájárulni. A bejelentett beruházás azon törekvésünk melletti tanúságtétel, hogy pozitív hatással legyünk a bolygóra, amelyet a jövő nemzedékeire hagyunk majd örökül. Ez egyértelműen összhangban van a LEGO Csoport küldetésével, valamint a nagyapám, a LEGO Csoport alapítója, Ole Kirk Kristiansen mottójával: Csak a legjobb lehet elég jó”.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!