2017 augusztus 17 csütörtök

Provident – Inest összefogás a környezetért

5,1 tonna irodai papírhulladék kezd új életet, mint környezetbarát, újrafeldolgozott alapanyagból készült háztartási és higiéniai papírtermék a Provident Pénzügyi Zrt., valamint a környezetvédelmi „újrapapír” beruházásokra specializált Inest Nonprofit Kft. közös programjának első lépéseként. Az akcióval hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci beilleszkedését is segíti a két vállalat.

A Provident a Európai Uniós „2020 Környezetvédelmi Akcióprogram”-hoz anyavállalatán, a brit tőzsdén jegyzett IPF-en keresztül csatlakozott. Vállalásaik között szerepel, hogy 2016-ig 7,5%-kal csökkentik összesített ökológiai lábnyomukat. A vállalat igyekszik minimalizálni az üzleti folyamatok során keletkező hulladék mennyiségét, illetve környezetkímélő módszereket keres annak újrahasznosítására. Az Inest Nonprofit Kft-vel folytatott közös munka első mozzanataként több mint öt tonna használt papírt adnak át újrafeldolgozásra. A munkafolyamatok egy részét az Inest üzemében fiatalkorú fogvatartottak végzik, akik lehetőséget kapnak arra, hogy szakmát szerezzenek, ezzel is segítve beilleszkedésüket a társadalomba.

Az elmúlt években a vállalat komoly eredményeket ért el az irodai áram- és papírfogyasztás racionalizálása terén, csökkentettük az utazással összefüggő környezetterhelést, a marketing célú papírfogyasztást, és bevezettük az irodai szelektív hulladékkezelést. Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink évente körülbelül 100 kilogrammnyi használt elemet gyűjtenek össze önkéntesként. A vállalat hamarosan új, kiemelten magas környezetvédelmi minősítésű székhelyre költözik.” – nyilatkozta Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója.

Cégcsoportunk papíripari vertikumot hozott létre azzal a céllal, hogy a hazánkban keletkező irodai papír hulladék minél magasabb arányú begyűjtésével és újrahasznosításával üzletileg is sikeres, fenntartható, környezettudatos gazdálkodást valósítsunk meg." – nyilatkozta Lakatos Sándor, az Inest vállalati kapcsolatok és kommunikációs vezetője. „A környezettudatos működés mellett kiemelt hangsúlyt helyezünk a társadalmi felelősségvállalásra, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkóztatására. Büntetés-végrehajtási intézetekkel dolgozunk együtt, a jó magaviseletű fogvatartottak munkanapokon reggel 6 és 14 óra között a telephelyünkön, külső munkahelyen, érdemi munkát végezhetnek, civilekkel találkozhatnak, ezzel is elősegítve a társadalomba való visszailleszkedés folyamatát. Jelenleg zajlanak az egyeztetések a büntetés-végrehajtási intézetekkel OKJ-s képzés elindítására. Terveink között szerepel, hogy vidéki helyszíneken úgynevezett begyűjtő központokat hozunk létre, ahol a szabadságvesztésüket letöltő, korábban is nekünk dolgozó, illetve az általunk szervezendő oktatási programban végzetteket alkalmazzuk.”

A Provident 2014-ben 19%-kal csökkentette az ügyfélszámra vetített fajlagos elektromos energiafogyasztását. 12%-kal növelte az újrahasznosított forrásból származó papír arányát, mostanra az összes működés során használt papír kétharmada készül környezetkímélő módon. A működés során keletkező elektronikai hulladék 100%-ban újrahasznosításra vagy szakszerű megsemmisítésre kerül, illetve az irodákban is szelektív hulladékgyűjtés folyik.

A vállalat hamarosan új székházba költözik, amelynek építése során szintén nagy hangsúlyt fektettek a zöld megoldásokra. Az épület a piacvezető BREEAM környezetvédelmi minősítési módszer szerint „Kitűnő” illetve „Nagyon jó” minősítést kapott.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!