2017 augusztus 17 csütörtök

Rólunk

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert azt mondják, így is túl sok profitot termelnek a magánvállalatok, és amit abból visszaadnak, nem elégíti ki a múltból örökölt, téves "egyenlőség-eszményt". Cinikusan viszonyul hozzá a média egy része, amely reklámként kezeli a CSR-híreket, és csak fizetett hirdetésben hajlandó azokat megjelentetni (ez csak nálunk divat, tőlünk nyugatabbra és a távol-keleten követendő példaként tekintenek a jótékonykodásra, és ennek megfelelően kezelik azt). De cinikusan viszonyulnak hozzá a vállalati döntéshozók is, mivel ma már kilóra mérik a különféle CSR-díjakat az arra szakosodott "tanácsadók" és "cégek", így azok hitelüket, értéküket vesztették.

Ez a honlap azért indult, hogy megtörje a cinizmust, vagy legalábbis kísérletet tegyen rá. Meg kívánjuk mutatni, hogy a társadalmi felelősségvállalás ma már a magyar vállalati kultúra szerves része. A legtöbb vállalat szívesen ad, és üzletpolitikájuk elmaradhatatlan része a CSR. Ma Magyarországon civil szervezetek százai működnek úgy, hogy vállalatok finanszírozzák a társadalmilag hasznos tevékenységüket. Ma Magyarországon bajba jutott emberek tízezrein segítenek minden évben a profitjuk egy részét jótékony célra fordító cégek. A magyar kultúra, sport, környezetvédelem, civil élet sokkal szegényebb lenne, ha nem állnának mögöttük a magánvállalatok.

A CSRLabor egyaránt szól a szakmai és a szélesebb közönségnek. Biztatni akarjuk a vállalati döntéshozókat arra, hogy igenis érdemes a CSR-re költeni, költsenek hát minél többet! Biztatni akarjuk a civil szervezeteket, hogy ne az állami támogatásra, hanem a privát támogatásra építsék tevékenységük finanszírozását. És meg kívánjuk mutatni a közvéleménynek, hogy mennyi mindent tesznek a magyar vállalatok a közjó érdekében.

Egyszerűen fogalmazva: ez a honlap a követendő példákat mutatja meg. Ezért minden vállalattól várjuk a CSR-híreket, hogy közzé tehessük azokat. Természetesen ingyen.

A CSRLabor nem üzleti vállalkozás, működését saját profitunkból finanszírozzuk, ahogy sok más CSR-munkánkat is. Célunk, hogy hozzájáruljunk a társadalmi szemlélet formálásához a magunk szerény eszközeivel. És majd ha egyszer a honlap fizetős szolgáltatásaiból nyereség keletkezik, azt teljes egészében jótékony célokra fordítjuk.

De addig is arra kérünk minden Olvasót, hogy terjessze a honlap hírét barátai, ismerősei, kollégái körében. Csatlakozzanak a Facebook-oldalunkhoz, kövessenek a Twitteren, de mindenekelőtt rendszeresen olvassák a honlapunkat.

Megtisztelő bizalmukat köszönjük.

Szabados Krisztián


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!